Anasayfa / Genel / Telefon ve Tabletleriniz Neden Yavaşlıyor? Nasıl Hızlandırılır?

Telefon ve Tabletleriniz Neden Yavaşlıyor? Nasıl Hızlandırılır?

Günümüzde kullandığımız akıllı cihazlarımız ve daha eskiden beri kullanmaya devam ettiğimiz bilgisayarlarımız gün geçtikçe yavaşlıyorlar. Bu yavaşlamanın birçok sebebi var. Bunların bazılarına yazımızda değineceğiz.

  1. Donanım arızaları ilk sebep olarak karşımıza çıkabilir. Bilindiği gibi bu cihazlar birçok küçük bileşenden oluşuyor ve bu bileşenlerin en önemsiz gibi görünen bir parçası bile aksaklık gösterse akıllı cihazımızda birçok soruna sebep olabilir. Bunun tek çözümü tabi ki uzman bir kişinin cihazımızı tamir etmesi olacaktır
  2. İkinci sorun ise kullandığımız uygulama ve programların zamanla yeni sistemler için düzenlenmesi ve bizim sistemimizin artık bu programlar ile uyumlu çalışamamasıdır. Bu sorunu çözmemiz için o programın eski sürümlerini kullanabiliriz. Ancak bazı uygulamalar buna izin vermiyor ve güncelleme yapmazsak o programı kullanamıyoruz. bu durumda ise ya cihazımızın yavaşlığına tahammül edeceğiz yada artık o programdan vazgeçeceğiz.
  3. Bir başka sorun ise programların ön belleklerinin zamanla şişerek bizim hafızamızı büyük ölçüde meşgul etmesi olarak görebiliriz. bu durumda ise yapmamız gereken basit. zaman zaman ayarlar – uygulama menüsünden ilgili uygulamalara giderek ön belleğini temizleyebiliriz. bu işlemi zaman zaman yapmak cihazın hızı açısından faydalı olacaktır.
  4. Bütün bunlara rağmen hızlanmayan cihazımızı fabrika ayarlarına geri döndürerek hızlanmasını sağlayabiliriz. Ancak bu işlem bütün verilerimizi silecektir. Bunun yanında uygulamaları yeniden kurarken dikkatli olmalı ihtiyacımız olmayan uygulamayı kurmamalıyız. Yoksa kısa sürede eski duruma geri döneceğiz.
  5. Son olarak artık yeni bir telefon, tablet, bilgisayar alacaksak işletim sisteminin güncel olmasına özen gösterirsek ve önümüzdeki yıllarda çıkacak güncellemeleri alıp almayacağını araştırırsak en azından bu cihazın bir kaç yıl yavaşlamadan kullanabilecek olmamızı garanti altına alırız.

Cihazlarınızın hızları ve başka sorunları hakkında sorularınızı bize yorum yaparak ulaştırabilirsiniz.

Hakkında Mehmet Ç. Gürcan

Bilişim meraklısı bir öğretmen.

İlginizi Çekebilir

Ücretsiz Navigasyon Uygulamaları (En İyi Navigasyon Hangisi?)

Sitemiz politikası gereği ücretiz uygulamalar bizim için her zaman ilk  sıradadır. 🙂 Google Play ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Tema indir