Anasayfa / Android / Telefonunuzda Gereksiz Yere Çalışan Uygulamalar… (Android)

Telefonunuzda Gereksiz Yere Çalışan Uygulamalar… (Android)

Bazı uygulamalar bizlere çok faydalıymış gibi görünmesine rağmen aslında boş yere hafıza işgal ederler.

İşte bugün sizlere bu uygulamaların ne gibi uygulamalar olduğundan bahsedeceğiz.

Bilindiği üzere android işletim sistemi telefonun hafızası doldukça ve yüklü olan uygulama sayısı arttıkça ağırlaşan ve buna paralel olarak kilitlenmeler yaşayan bir işletim sistemidir. Bu kilitlenmelerin arkasında bizim çok faydalı diye düşündüğümüz uygulamaların arka planda gereksiz yere çalışması yatmaktadır.

Şimdi örnek vermeye başlayalım.

  1. Ram Temizleyici Programlar.

Bu programlar telefonumuzun Ramini temizleyerek onu hızlandırdığını iddia ederler. ancak işin iç yüzü öyle değildir. Evet arka planda çalışan uygulamaları ilk etapta durdurarak bir temizlik yapılmış gibi görünür. Sorunda burada başlar işte. Android sistemi bizim kullanacağımız uygulamaları arka planda hazır vaziyette tutacak şekilde ayarlandığı için o kapatılan programları tekrar belleğe almaya başlar ve telefon fazladan batarya ve işlemci gücü harcar. Bu da hem şarjımızın tükenmesine hemde işlemcinin gereksiz yorulmasıyla yavaşlamalara sebep olur.

Oysa böyle bir uygulama kullanmadan telefonu kendi haline bıraksaydık. telefon Ram e ihtiyaç duyduğunda kullanmadığımız uygulamaları kendisi kapatacak ve gerekli hafızayı kendisi açacaktı.

Bu tarz programları silin gitsin. Kesinlikle boş yere yer kaplıyorlar.

2. Batarya tasarruf uygulamaları.

Evet en büyük yalanı atan uygulamaların bir örneği de bu uygulamalardır.

Çalışma mantığı şöyle işler. Sizin ayarladığınız profillere göre belli zamanlarda ekran ışığınızı kısar. Wifi ağınızı kapatır açar. Mobil veriyi kapatır açar. Temelde bunların dışında başkada bir şey yapamazlar.

Ayrıca bunları yapmak için kendileri de belli miktarda şarj harcamak zorundadırlar. Bu açıdan baktığımızda biz bu ayarları kendimiz de yapabiliriz. Buna ek olarak telefonların bize sunduğu pil tasarruf modunu da kullanabiliriz. Kısacası bu programlara da hiç ihtiyacımız yok.

3. Virüs Programları

Virüs tarama programları telefonumuza yüklediğimiz programların virüs içerip içermediğini kontrol ederler.

Böye düşündüğümüzde evet gerekli ve faydalıdır. Ancak düşünmediğimiz nokta şu: Programları eğer Google Play kullanarak yüklüyorsak ki çoğumuz başka bir yöntem kullanmıyor. Telefonumuza virüs bulaşma ihtimali neredeyse kalmıyor. Çünkü Play Store de uygulamalar önce denetleniyor virüs yoksa yayına alınıyor. Virüs olan uygulamaları zaten biz markette göremiyoruz.

Peki Virüs Programı ne işe yarayacak?

Biz internetten herhangi bir yerden apk dosyası indiri ve kurmak istersek işte o zaman bu programlar virüslü apk dosyasını tespit edebilir ve bizi korur.

Eğer apk indirmiyor ve Play Store dışından uygulama yüklemiyorsanız virüs programlarını da silebilirsiniz.

 

Telefonumuzda gereksiz yere yer kaplayan uygulamalar malesef bunlarla sınırlı değil. Bir başka yazımızda devam edeceğiz.

Hakkında Mehmet Ç. Gürcan

Bilişim meraklısı bir öğretmen.

İlginizi Çekebilir

Android Microsoft Office Uygulamaları – Mobil Ofis Uygulamaları

Mobil Platformlar için bir çok ofis uygulaması bulunsa da play storede arama yaptığımızda karşımıza çıkan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Tema indir