Anasayfa / Android / Facebook’un Hantal Programından Kurtulun. (Metal For Facebook)

Facebook’un Hantal Programından Kurtulun. (Metal For Facebook)

Merhaba;

Birçok android telefon kullanıcısının şikayet ettiği Facebook’un uygulamasını aslında kullanmak zorunda değiliz. Birçok alternatif uygulama android markette mevcut. Ancak hepsi de işlevsel ve hızlı değil.

Bilindiği üzere ve yapılan araştırmalar sonucunda Facebook ana uygulaması ve messenger uygulaması birçok senkronizasyon yaparak işlemci ve ramı oldukça yoruyor. Bu durumda telefonun zamanla hantallaşmasına sebep oluyor. Ayrıca uygulama boyutlarının da büyüklüğü küçük hafızalı telefonlarda oldukça sıkıntılı bir durum ortaya çıkartıyor.

Yapılan testler sonucunda bugün sizlere tanıtacağım uygulamanın facebook’un kendi uygulamasından ortalama %20 daha az şarj harcayarak telefonu oldukça rahatlattığı ortaya çıkmıştır.

Bu yazımızda sizlere kullanışlı ve telefonumuzda çok ufak bir yer kaplayan Facebook Metal uygulamasından bahsedeceğim.

Öncelikle uygulama linkini sizlerle paylaşalım : Buraya tıklayarak uygulamaya ulaşabilirsiniz.

  • Bu uygulamanın 3mb gibi bir apk boyutu var ve bu yüzden çok az yer kaplıyor.
  • Facebook uygulaması gibi sürekli bildirim almaya çalışmak yerine sizin ayarladığınız saat aralıklarında bildirim alıyor bu da daha az veri ve batarya harcamasına sebep oluyor.
  • Telefonun bildirim paneline ufak bir bağlantı koyabiliyorsunuz bu sayede facebook ekranına bir tıkla gerçekten çok hızlı bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. (Bu bağlantıyla facebook ekranda bir pencere gibi açılıyor.)
  • İşlemciyi daha az yorduğu için telefonunuz diğer uygulama açılışlarında da hızlanıyor.
  • Ayrıca Facebook messenger uygulaması kurmanıza da gerek kalmadan mesajlarınıza ulaşabiliyorsunuz.

Son olarak Bu uygulama sayesinde twitter uygulamasına da gerek kalmıyor çünkü ; twitter hesabınızıda uygulamaya bağlayıp bütün işlemlerinizi buradan yapabiliyorsunuz.

Hakkında Mehmet Ç. Gürcan

Bilişim meraklısı bir öğretmen.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Tema indir