Anasayfa / Bilgisayar / Bilgisayar Virüsü Nedir? – Son Tehlike İşbirlikçi Virüs (Popcorn Time)

Bilgisayar Virüsü Nedir? – Son Tehlike İşbirlikçi Virüs (Popcorn Time)

Bilgisayar Virüsü Nedir?

Bilgisayar virüsü insanların bilgisi yada izni olmadan bilgisayarlarına yada akıllı cihazlarına bulaşan ve genellikle kendini gizlemeye çalışan bir çeşit bilgisayar programlarıdır.

Bu virüsler çoğu zaman kişilerin bilgilerini çalmayı, bilgisayarlarını kullanılmaz duruma getirmeyi veya reklam yaparak para kazanmayı amaçlarlar.

Korunmak için aslında basit yöntemler olsa da virüslerin hepsinden kaçamaya biliriz.

Virüslerden korunmak için ufak tavsiyeler;

  • Bilgisayarımızda orijinal yazılımlar kullanmaya özen gösterelim.
  • Korsan programların virüs taşıma ihtimalini her zaman düşünelim.
  • Bilgisayarımızda muhakkak bir virüs programı bulunduralım. Ücretsiz birçok virüs programı olduğunu unutmayalım. (İlerleyen konularda bu konuda tavsiyelerde bulunabiliriz.)
  • Bize gelen maillerdeki şüpheli, güvenmediğimiz linklere tıklamayalım.
  • Güvenilmez görünen sitelerden uzak duralım.
  • Kullanacağımız flash bellekleri bilgisayarımıza taktığımızda hemen açmak yerine Bilgisayarıma girip Flash belleğin üstünde sağ tıkladıktan sonra kurulu olan virüs programımızla tarama yaptıralım.
  • Eğer virüs bulaştığını anlamışsak bu sorunu çözmeden internet alışverişleri yapmayalım, kişisel bilgiler paylaşmayalım.

Geldik internetin son bombası İşbirlikçi virüs Popcorn Time‘ye

Bu virüs bulaştığı bilgisayarın bütün verilerin şifreliyor ve bu verilere tekrar ulaşabilmek imkansız hale geliyor. Ancak bu durumdan sizi kurtarabilmeyi de vaad ediyor.

Bulaştığı bilgisayar sahibinden yüksek miktarda para talep ediyor. Bu ödeme karşılığında bir kod vererek şifrelemenin çözülmesini sağlıyor.

Tabi tek seçenek bu değil asıl bomba burada. Eğer para ödemeyi kabul etmezseniz size bir link veriyor ve 7 gün içinde bu linki iki arkadaşınıza gönderiyorsunuz. Bu linke tıklayan arkadaşlarınıza da bu virüs bulaşıyor ve size ücretsiz olarak şifreleri çözecek kodu veriyor. İş birlikçi Popcorn işte burada ortaya çıkıyor. Sizin sayenizde kendine yeni kurbanlar buluyor.

Windows işletim sistemli bilgisayarlara bulaşan Popcorn Time AES-256 seviyesinde bir şifreleme yapıyor. Virüsü yazan ekip ise 1 bitcoin veya 780$ karşılığında ele geçirdikleri verileri tekrar erişilebilir hale getiriyor.

Not: Bu virüsü yazan ve yayan kişilerin ise Suriyeli bir ekip olduğu, elde edilen paraların ise yemek, ilaç ve barınak gibi yardımlarda kullandıkları iddia ediliyor.

Hakkında Mehmet Ç. Gürcan

Bilişim meraklısı bir öğretmen.

İlginizi Çekebilir

Ücretsiz Navigasyon Uygulamaları (En İyi Navigasyon Hangisi?)

Sitemiz politikası gereği ücretiz uygulamalar bizim için her zaman ilk  sıradadır. 🙂 Google Play ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Tema indir